Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Velouté van geroosterde pompoen, minispiesjes van Appenzeller®

  • Vegetarisch
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 Hokkaido-pompoen (ongeveer 1,2 kg)
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl chilipoeder
  • 1,5 l groentebouillon
  • Zout, peper

Afwerking

  • Appenzeller® Extra-pittig, in dunne reepjes
  • Blaadjes platte peterselie

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verwijder het kapje van de pompoen. Snij de pompoen in vieren. Verwijder de zaadjes. Snij een gedeelte van een kwartje pompoen in heel dunne reepjes. Zet de reepjes apart. Meng in een kom de resterende pompoenkwartjes met olijfolie, chilipoeder en zout. Rooster ze15 minuten in de oven. Zet apart. Laat daarna de chips van de pompoenreepjes gedurende 5 minuten in de oven drogen.
  2. Pureer de pompoenkwartjes samen met de groentebouillon. Giet de soep in de pot. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Breng zo nodig verder op smaak.

Afwerking

  1. Rijg de reepjes Appenzeller® met de pompoenchips op houten stokjes. Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Bestrooi met peterselie. Serveer er een minispiesje bij.
Aanbeveling

Variatietip: serveer bij feestelijke gelegenheden de soep in een uitgeholde pompoen. Stoom een Hokkaido-pompoen gedurende 2 minuten. Snij het kapje eraf, verwijder de zaadjes en het vruchtvlees. Serveer de soep in de uitgeholde pompoen. Gebruik het vruchtvlees in een bijgerecht. Slimme tip: hokkaido-pompoen kan met de schil bereid en gegeten worden.

Kaas in dit recept

Appenzeller®

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.