Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Venkelsoepje met blokjes Appenzeller®

  • 15 min. Bereidingtijd, 5 min. Kooktijd, 20 min. Totale tijd
  • Vegetarisch
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 7,5 dl groentebouillon
  • 2 venkelknollen, schoongemaakt, in plakken
  • Zout, peper

Knoflookcroutons

  • 100 g oud brood, in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 50 g Appenzeller®, blokjes

Garnituur

  • Venkelblad

Voorbereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook. Stoom ondertussen de venkelknol gedurende 3 minuten. Voeg de venkel toe aan de bouillon. Verwerk. Voeg zout en peper toe.

Knoflookcroutons

  1. Bestrijk de blokjes brood met olijfolie en bestrooi met knoflookpoeder. Verwarm een bakpan met antikleeflaag. Bak de blokjes brood goudbruin aan alle kanten gedurende ongeveer 3 minuten. Zet apart.
  1. Verdeel de soep over thermos of weckpotten. Bestrooi met venkelgroen. Meng de blokjes Appenzeller® en de croutons in een kommetje.

Kaas in dit recept

Appenzeller®

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.