Visrolletjes met kruiden en Sbrinz AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • 300 g zalmfilet, zonder vel of graten
  • 300 g baarsfilet, zonder vel of graten
  • 5 sneetjes toastbrood
  • 50 g geraspte Sbrinz AOP
  • 1 bosje gemengde fijne kruiden (basilicum, peterselie, bieslook)
  • 60 g boter
  • Zout
  • Peper

Voorbereiding

  1. Was de visfilets en droog ze af. Leg de zalm een half uurtje in de diepvriezer om hard te worden.
  2. Verwijder de korsten van het brood en hak het broodkruim fijn met de mixer. Doe het in een kom met de Sbrinz AOP, de gehakte aromatische kruiden en peper en zout naar smaak. Meng goed.
  3. Haal de zalm uit de diepvriezer en snijd hem plat en in de lengte door met een heel scherp mes, om heel dunne stroken vis te verkrijgen.
  4. Leg de stroken zalm losjes op het werkblad. Leg de baarsfilets erop en rol op.
  5. Bevestig de rolletjes met keukentouw zonder aan te spannen. Leg ze in een beboterde ovenschotel. Laat de rest van de boter smelten en meng met het broodkruim en de kaas. Bedek de visrolletjes met dit mengsel.
  6. Laat gedurende tien minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C. Zet daarna de grill aan, zodat het broodkorstje mooi kleurt. Verwijder het keukentouw, snijd de rolletjes in dikke plakken en serveer.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept