Waldorfsalade met Emmentaler AOP, yoghurtsaus met kerrie

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
15 min.
Cook/bake time 15 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Yoghurtsaus met kerrie

  • 1 potje roeryoghurt (125 g)
  • 1½ tl kerriepoeder
  • 1 tl ahornsiroop
  • 2 groene appels, in dunne schijven
  • 2 rode appels, in dunne schijven
  • Sap van 1 citroen
  • 12 plakken Emmentaler AOP
  • 4 el walnoten, fijngehakt
  • 4 el rozijnen, fijngehakt
  • Enkele blaadjes radicchio salade
  • 4 ministronken witloof, alleen de blaadjes
  • Zout, peper

Voorbereiding

Yoghurtsaus met kerrie

  1. Meng in een kom de yoghurt, de kerrie en de ahornsiroop. Voeg zout en peper toe. Zet koel.
  1. Meng in een kom de schijven appel met het citroensap opdat ze niet verkleuren. Steek met een uitsteekring schijven uit de plakken Emmentaler AOP ter grootte van de appelschijven. Zet apart.
  2. Plaats op elk bord afwisselend een schijf groene appel, een schijf rode appel, een plakje kaas. Bestrooi met de walnoten en de rozijnen. Sluit vervolgens af met een blaadje sla en enkele blaadjes witloof. Herhaal deze handeling 3 keer op elk bord.
  3. Lepel er wat yoghurtsaus met kerrie over.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept