Snij en rasp Zwitserse kazen tot in de perfectie
Om een broodje te maken of een stukje te proeven, hoeft het plakje kaas niet perfect te zijn, het gaat immers om de smaak. Maar wat als je een mooie kaasschotel wilt samenstellen? Of hoe rasp je kaas zelf? Hieronder vind je alle informatie over de juiste technieken en tools.

Wat is de beste manier om kaas te raspen?
Zet halfharde kazen 30 minuten in het vriesvak voordat je ze gaat raspen. Rasp in één richting om te voorkomen dat de gaten van de rasp verstopt raken.
Wil je heel fijn geraspte kaas? Dan is bijvoorbeeld Sbrinz AOP ideaal. Er zijn kaasraspen met of zonder vergaarbak, evenals handmatige of elektrische raspen. Kaasmolens hebben het voordeel om zelfs de kleinste stukjes te kunnen raspen. Nadeel: je kunt alleen kleine of middelgrote stukken raspen.
Tip: Reinig de rasp onmiddellijk na gebruik
Rasp een rauwe aardappel als je klaar bent met de kaas. Het vlees en sap van deze knol verwijderen restjes van kaas uit gaten en sleuven. De rasp is dan gemakkelijk af te wassen met een borsteltje. En de geraspte aardappel gebruik je voor een heerlijke rosti...