Een kaasplateau om in stijl te eindigen

Bij het samenstellen van een kaasplateau is de harmonie van het geheel het belangrijkste aspect. Combineer bijvoorbeeld extra harde, harde en halfharde kazen met zachte en blauwgeaderde kazen. Afhankelijk van je voorkeur kun je er ook schapen- of geitenkaas aan toevoegen. Serveer er een chutney of mosterd, fruit en noten bij – het kaasplateau sluit de maaltijd af in stijl.

Tips voor een geslaagd kaasplateau

Een kaasplateau als dessert: ga uit van 60 tot 100 g kaas per persoon. Schik de kazen in een cirkel en doe dat op basis van smaak en niet op basis van soort. Begin onderaan met de zachte kazen. Volg de wijzers van de klok en voor een boeiende smaakervaring schik je de kazen van zacht naar meer intens. Eindig met de langst gerijpte en meest pittige kazen.

Zoetigheden met kaas

e kunt je gasten verrassen met een heerlijk dessert dat ze niet zo gauw zullen vergeten… Probeer in de zomer bijvoorbeeld een combinatie van verse kaas en fruit, of een koud of warm gerechtje met geitenkaas. Onze tip: laat de kaas marineren! Neem bijvoorbeeld Tilsiter of Appenzeller® die je 's nachts in de koelkast laat marineren in een mengeling van zoete witte wijn en uien. Serveer er fruit en noten bij, met rozijnen gepaneerde balletjes kaas of stukjes kaas geflambeerd met kwartjes appel en rozijnen. Succes gegarandeerd!

Recept selectie

dat zou je ook kunnen interesseren...