Kinderen hebben energie nodig!

Het feit dat kinderen een ontbijt of tussendoortje nemen, heeft een sterke invloed op hun intellectuele en fysieke prestaties. Het concentratievermogen van schoolkinderen neigt te dalen wanneer ze honger hebben en niet genoeg drinken. Een lage bloedsuikerspiegel en een tekort aan vocht belemmeren het leren.

De oplossing: kleine, gezonde tussendoortjes zoals stukjes fruit, groentestaafjes, kaasblokjes of noten stillen de honger van de kinderen tot ze naar huis gaan.

csm_zvieri_hausaufgaben_7632e12f59.jpg

Kaas tegen cariës

Kaas is een ideale snack. Niet alleen is hij licht verteerbaar, hij beschermt ook het gebit tegen het ontstaan van gaatjes. Omdat kinderen hun tanden op dat moment hun tanden niet kunnen poetsen, is het belangrijk dat het gebit beschermd wordt.

We eten ook met onze ogen

Ook de kinderen eten met hun ogen. Hoe de snack eruitziet is al even belangrijk als de samenstelling ervan. Kaas (vooral harde kaas) kan gemakkelijk worden gesneden met een uitsteekvorm, zoals deze voor kerstkoekjes bijvoorbeeld. Zo voeg je een vleugje fantasie aan het tienuurtje toe.

csm_zvieri_herz_e813318584.jpg

De kaassandwich: eenvoudig en smakelijk

Wil je iets stevigers? Een broodje kaas is dan precies wat je nodig hebt! Neem bijvoorbeeld een plak Emmentaler AOP tussen twee sneetjes brood. Voeg hieraan schijfjes avocado toe, of maak een sandwich met wat pompoen en Vacherin Mont d'Or AOP.

dat zou je ook kunnen interesseren...