Beitragsbild.jpeg

Als inwoners van Graubünden zijn wij zeer enthousiast over de Bündner Bergkäse. Hij wordt in alpenkaasmakerijen gemaakt met pure en volle melk van koeien, die in de bergen grazen op meer dan 1000 m hoogte.

Een kaas als geen ander! Om je van zijn ongeëvenaarde kwaliteit te overtuigen, hoef je alleen maar de koeien gade te slaan wanneer ze de tere kruiden grazen onder de verbaasde blik van de loslopende steenbokken. De heerlijke Bündner Bergkäse is een authentiek natuurlijk streekproduct, ambachtelijk gemaakt volgens een traditioneel recept, in alpenkaasmakerijen op meer dan 1000 m hoogte. De kaas ontwikkelt zijn karakter in de vallei gedurende een rijpingsperiode van 9 maanden.

Kleine kaasboerderijen in dertig valleien

Deze Graübundense kaasspecialiteit zit boordevol smaken dankzij de kruiden die gedurende een bepaald seizoen groeien in de hoogvlakte van Graubünden, en ook door de know-how van de traditionele boerderijen in de 30 valleien. De Bündner Bergkäse geeft een geraffineerde toets aan de kaasschotel en een frisse toets aan een salade. In warme gerechten verleent hij een hartig accent aan sauzen, soufflés en gratins, maar ook aan gevulde of gegratineerde groenten en aan verschillende soorten vleesgerechten.

De soortorganisatie van Graubünden heeft zijn structuur vereenvoudigd en gestandaardiseerd. Zo wordt de Bündner Bergkäse, de meest nobele en langst gerijpte kaas uit Graubünden, omhuld met een gouden etiket, de Bündner Bergkäse pittig met een rood etiket, de milde met een geel etiket en de halfvolle en kwartvolle met respectievelijk een blauw en groen etik

Recepten met deze kaas

  • Bündner Bergkäse
  • Quaderstrasse 8
  • 7001 Chur

Berglucht, kruiden- en bloemenweiden maken de melk in het Bündnerland bijzonder kruidig. Hieraan dankt deze specialiteit haar verfijnde, aromatische smaak.