Appenzeller® Extra
Appenzeller®

Appenzeller® Extra

Ook de Appenzeller® Extra wordt liefdevol behandeld met het geheime kruidenmengsel en rijpt gedurende zes maanden. Dit geeft de Appenzeller® Extra zijn aroma. Deskundigen selecteren alleen de beste van de goede kazen. Het bijzondere, volledig tot ontwikkeling gekomen aroma dankt de kaas aan de intensieve behandeling van een halfjaar. De Extra is te herkennen aan een zwart-gouden etiket.

Kaastype Halfharde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping 6 Maanden
Smaak Sterk
Gebied Oost-Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 6.4-7.4 kg

Het geheime kruidenmengsel waarmee elk kaaswiel regelmatig met de hand wordt ingewreven, maakt deze kaas tot de pittigste van Zwitserland.

  • Appenzeller®
  • Poststrasse 12

  • CH-9050 Appenzell