Appenzeller® Surchoix
Appenzeller®

Appenzeller® Surchoix

De sterk kruidige en pikante Appenzeller® Surchoix is minimaal vier maanden gerijpt. Zijn unieke aroma dankt hij – zoals elke Appenzeller® kaas – aan de liefdevolle behandeling met het geheime kruidenmengsel, de Kraütersulz. De samenstelling ervan is al eeuwenlang een streng bewaard geheim. Je herkent de Appenzeller® Surchoix aan zijn goudkleurig etiket.

Kaastype Halfharde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping 4-5 Maanden
Smaak Sterk
Gebied Oost-Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 6.4-7.4 kg

Het geheime kruidenmengsel waarmee elk kaaswiel regelmatig met de hand wordt ingewreven, maakt deze kaas tot de pittigste van Zwitserland.

  • Appenzeller®
  • Poststrasse 12

  • CH-9050 Appenzell