Berner Alp-und Hobelkäse AOP

Berner Hobelkäse AOP

Wanneer de alpenkaas uit het Berner Oberland 5 tot 7 maanden heeft gerijpt, wordt de smeer ervan afgewassen. Daarna rijpt hij in een speciale rijpingskelder verder tot Berner Hobelkäse AOP bij een temperatuur van ongeveer 12 °C en een relatieve luchtvochtigheid van 70 tot 75%. Het unieke aroma wordt gevormd door de sappige alpenweiden, de traditionele verwerkingsmethode en de speciale opslag.

Kaastype Extra harde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping 18 Maanden
Smaak Sterk
Labels AOP/IGP
Gebied Bern Regio
Seizoen Kan-September
Wielgrootte 4.5-16 kg

De Berner Alpkäse AOP wordt tijdens de zomer dagelijks geproduceerd met rauwe alpenmelk.

  • Berner Alp-und Hobelkäse AOP
  • CasAlp
    Sortenorganisation Berner Alp- und Hobelkäse AOP
    Inforama Berner Oberland
  • 3702 Hondrich