Emmentaler AOP

Emmentaler AOP Réserve

Emmentaler AOP Réserve is een kaas voor fijnproevers. Bij de eerste kwaliteitscontrole worden de beste wielen uitgezocht voor verdere rijping en om de réserve-kwaliteit te bereiken. Deze wielen krijgen acht maanden lang een intensieve behandeling in hiervoor geschikte rijpingsruimten. Ze worden gerijpt bij een temperatuur van 11 tot 14 °C en een luchtvochtigheid van doorgaans meer dan 90%, waardoor zo hun kruidige aroma behouden. Emmentaler AOP Réserve wordt in de handel ook verkocht onder andere benamingen, die naar de langere rijpingsduur verwijzen (bijv. surchoix, rijp, pikant, enzovoort).

Kaastype Harde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping 8 Maanden
Smaak Duidelijk pittig
Labels AOP/IGP
Gebied Noordwest Zwitserland, Oost-Zwitserland, Bern Regio, Centraal Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 75-120 kg

Wie Emmentaler AOP proeft, weet het: deze even grote als wereldberoemde kaas spreekt voor zich. Emmentaler AOP is stuk voor stuk een stukje natuur.

  • Emmentaler AOP
  • Emmentaler Switzerland
    Consortium Emmentaler AOP
    Zieglerstrasse 43 B
    Postfach
  • CH-3000 Bern 14