Le Gruyère AOP

Le Gruyère AOP Bio

Zijn fijne, typische smaakt dankt de kaas aan de eersteklas rauwe melk van koeien uit het Greyerzerland. In de zomer grazen de koeien weidegras en ze worden in de winter gevoederd met hooi. Essentieel is echter het vakmanschap van de kaasmakers en affineurs. Het bijzondere van Gruyère AOP Bio is de melk, die afkomstig is van boerderijen die zich strikt aan de bewerkingsrichtlijnen van de BIOSUISSE-organisatie houden.

Kaastype Harde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet Vetgehalte op de droge stof 49-53%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping minstens 5 Maanden
Smaak Van de rijping afhankelijk
Labels Bio, AOP/IGP
Gebied West-Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 25-40 kg

Kaasliefhebbers in de hele wereld waarderen de Gruyère AOP met zijn uitgesproken kruidige aroma – een meesterwerk van Zwitserse kaasmakerskunst.

  • Le Gruyère AOP
  • Interprofession du Gruyère
    Case postale 12
  • 1663 Pringy - Gruyères