Le Gruyère AOP

Le Gruyère AOP Réserve

Le Gruyère AOP Réserve ontwikkelt zijn kruidig pittig aroma gedurende een rijpingsperiode van meer dan tien maanden. In de zomer grazen de koeien weidegras en ze worden en in de winter gevoederd met hooi. De know-how van de kaasmakers en affineurs zijn ook essentieel bij het maken van deze kaas.

Kaastype Harde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet Vetgehalte op de droge stof 49-53%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping minstens 10 Maanden
Smaak Sterk, aromatisch
Labels AOP/IGP
Gebied West-Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 25-40 kg

Kaasliefhebbers in de hele wereld waarderen de Gruyère AOP met zijn uitgesproken kruidige aroma – een meesterwerk van Zwitserse kaasmakerskunst.

  • Le Gruyère AOP
  • Interprofession du Gruyère
    Case postale 12
  • 1663 Pringy - Gruyères