Tilsiter

Past-Tilsiter Switzerland (de groene)

Mild, licht zurig, delicaat in textuur – dat zijn de eigenschappen van de Past-Tilsiter Switzerland. Vooral jonge consumenten waarderen deze kaas vanwege zijn uitgebalanceerd aroma en smeuïge textuur. De populaire groene is niet alleen bijzonder geschikt bij een eenvoudige maaltijd, maar dient ook als basis voor verfijnde gerechten. Bijvoorbeeld in een kaassalade, op tosti’s of gewoon in plakjes. En uiteraard doet hij het ook voortreffelijk op elk kaasplateau. Past-Tilsiter Switzerland wordt slechts in een paar kaasmakerijen geproduceerd en de meeste daarvan zijn familiebedrijven. Zonder enig compromis onderwerpen melkveehouders en kaasmakers zich aan de strenge kwaliteitscontroles. Van de levering van de melk totdat de kaas klaar is voor verkoop is de kwaliteit van deze Tilsiter Switzerland altijd gegarandeerd. De kaasmakerijen zetten zich in voor een gemeenschappelijk doel: een fijne Past-Tilsiter Switzerland te produceren die altijd de beste smaak biedt.

Kaastype Halfharde kazen
Melkverwerking Gepasteuriseerde melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Microbieel stremsel
Tolerantie Glutenvrij
Duur rijping 1-2 Maanden
Smaak Aromatisch , Zacht
Gebied Oost-Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 4-4.5 kg

Tilsiter Switzerland uit het groene Thurgau, de originele kaas sinds 1893, is een van de sterkste merken van Zwitserland.

  • Tilsiter
  • SO Tilsiter Switzerland GmbH
    Weinfelderstrasse 6
  • 8560 Märstetten