Bio Suisse is de overkoepelende organisatie voor de 7.450 biologische boeren in Zwitserland, die gezond en goed voedsel produceren volgens bijzonder strenge richtlijnen. Een product mag alleen de Bud dragen als alles eraan biologisch is.
Alleen gezonde dieren leveren goede melk met het bio-keurmerk “Die Knospe” voor de fijne bio-kaas. De basis daarvoor vormen een diervriendelijke behandeling en voeding. Want telkens wanneer het bio-keurmerk “Die Knospe” op een product verschijnt, is dat telkens ook werkelijk terecht. Koeien in Bio Suisse-landbouwbedrijven eten daarom minstens 90 procent ruwvoer – m.a.w. vers gras, kruiden en hooi. De inzet van krachtvoer, bijvoorbeeld graan of soja, is beperkt tot 10 procent. Vanaf 2022 mag er zelfs nog slechts 5 procent krachtvoer opgevoerd worden. En al het voer komt uit Zwitserland.
Kaas met het bio-keurmerk “Die Knospe” wordt zo omzichtig mogelijk verwerkt. De waardevolle grondstoffen behouden zodoende hun positieve eigenschappen – zoals bijvoorbeeld het hoge gehalte aan omega 3-vetzuren van de bio-melk. Additieven en hulpstoffen zijn in principe niet toelaatbaar. Producten met het bio-keurmerk “Die Knospe” zijn principieel gentechvrij. Zo zorgen producten met het bio-keurmerk “Die Knospe” voor een bijzondere smeekbeleving – met een goed geweten.