Beitragsbild.jpeg

De robuuste alpenkaas

L’Etivaz AOP is een harde rauwmelkse zomerkaas. Hij wordt gemaakt van mei tot oktober in meer dan 100 alpenweiden in de Vaud. Deze kaas heeft een uitgesproken kruidig-fruitige smaak met een licht nootachtige toets. Smaakverschillen zijn afhankelijk van het voer van de koeien dat varieert van alm tot alm. Zijn deeg is ivoorkleurig tot lichtgeel en de wielen wegen tussen 15 en 35 kilogram. L’Etivaz AOP wordt tussen 5 en 13 maanden gerijpt en kan heel lang worden bewaard. De kaas wordt slechts in kleine hoeveelheden geproduceerd: 400 tot 430 ton. Het aantal wielen schommelt tussen 17.000 en 19.000.

Pas na een natuurlijke rijping van ten minste 30 maanden wordt de kaas in rolletjes in de handel gebracht.

L’Etivaz AOP wordt in iets meer dan 100 alpenkaasmakerijen gemaakt. De rauwe melk, boordevol aroma’s van de fijne alpenkruiden, wordt direct ter plekke verwerkt.

L’Etivaz AOP Bio is een product uit kaasmakerijen die het hele jaar door aan de eisen van BIO-SUISSE voldoen. De zomerproductie van deze kaas bedraagt ongeveer 35 ton.

L'Etivaz AOP en rebibes wordt pas na een natuurlijke rijping van ten minste 30 maanden wordt de kaas in rolletjes in de handel gebracht. Het zi gebracht.Een aantal wielen wordt geselecteerd en ondergaat een natuurlijke rijping van 30 maanden in rolletjes in de handel gebracht. Het zuivel wordt hard en heeft een uiterst kruidige smaak. Deze kaas wordt ook op biologische wijze gemaakt.

Recepten met deze kaas

  • L'Etivaz AOP
  • Route des Mosses 72
  • 1660 L'Etivaz

Etivaz AOP is een pittige alpenkaasspecialiteit uit de alpenweiden van Vaud en wordt, uitsluitend in de zomermaanden, met de hand gemaakt in kleine hoeveelheden boven een open vuur.