Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Extra harde kazen

Maximal
50%
Watergehalte (WFF*)

Een typisch voorbeeld van extra harde kaas is de Sbrinz AOP. De bekendste harde kazen zijn wellicht de Emmentaler AOP en de Gruyère AOP. Het zijn beide rauwmelkse, volvette kazen met ten minste 45% vet in droge stof en ze ondergaan een lang rijpingsproces. Sbrinz AOP is klaar voor consumptie na ongeveer 18 maanden en volrijp na 2 tot 3 jaar. Emmentaler AOP en Le Gruyère AOP zijn na 4 tot 5 maanden klaar voor consumptie en op hun best tussen 7 en 12 maanden.
Extra harde kazen

*Watergehalte per kilogram ontvette zuivel

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.