Beitragsbild.jpeg

De Zwitserse kaas met het zachte zuivel van de Jura Vaudois

De Vacherin Mont-d'Or Zwitserland AOP is de onvergelijkbare zachte kaas uit de Jura Vaudois, een gebied rijk aan dennenbossen en weelderige weilanden. Hier wordt deze kaas al meer dan 100 jaar met liefde handmatig geproduceerd in ambachtelijke kaasmakerijen, waarbij het rijpingsproces in de stilte van de kelders plaatsvindt. De meesterkaasmakers besparen tijd noch moeite om de kaas optimaal zijn romige enigszins vloeibare textuur, delicate smaak en subtiele aroma’s te laten ontplooien. Nadat de kaas in een gietmal is gevormd, wordt hij omwikkeld met een dunne strook sparrenhoutenschors, waardoor zich een lichte tannine toets ontwikkelt.

De Vacherin Mont-d'Or Zwitserland&nbsp AOP is een seizoenskaas. De productie loopt van september tot april. De aroma’s komen het best tot uiting op kamertemperatuur. De Vacherin Mont-d'Or AOP doet het uitstekend als dessertkaas, geserveerd met een lepel. Zo komen zijn aroma's en romige textuur het best tot uiting. Opgewarmd in de oven en geserveerd met aardappelen of met knapperig brood wordt deze lekkere “fondue” een volledige maaltijd.

Gethermiseerde melk

Vacherin Mont-d'Or AOP is gemaakt met gethermiseerde koemelk. Dankzij deze zachte warmtebehandeling blijven de natuurlijke eigenschappen van de rauwe melk behouden en krijgen schadelijke bacteriën geen kans meer om zich te ontwikkelen.

Recettes avec Vacherin Mont-d'Or AOP

  • Vacherin Mont-d'Or AOP
  • Rue Grenade 40
  • 1510 Moudon