Aardappelpannekoeken met zure kruidenroom

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor ca. 16 stuks

Pannekoeken

  • 500 g aardappelen, bijv. Urgenta
  • 3 eieren
  • 50 g meel
  • 1 dl melk
  • Zout, peper, nootmuskaat

Zure room

  • 2 Eelkruiden
  • 200 g crème fraîche
  • Zout, peper
  • Braadboter of braadcrème
  • 8 roosjes Tête de Moine AOP

Voorbereiding

Pannekoeken

  1. Voor de pannekoeken : aardappelen schillen en in stukken snijden. In een beetje zout water koken. Water afgieten, aardappelen open op het uitgeschakelde vuur laten uitdampen. Nog warm door de passe-vite draaien.
  2. Aardappelpuree met andere ingrediënten mengen en op smaak brengen. 10 minuten laten rusten.
  3. Kruiden fijnhakken voor de zure room. Crème fraîche met kruiden mengen en op smaak brengen.
  4. Van het aardappeldeeg in niet al te hete braadboter 16 crêpes aan beide zijden 2-3 minuten bakken. Gebakken pannekoeken afgedekt in de op 50 °C voorverwarmde oven warmhouden.
  5. De zure kruidenroom op de borden verdelen. Daarop de crêpes en de Tête de Moine-roosjes garneren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept