Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Aardappelpannekoeken met zure kruidenroom

  • Zonder vlees
  • (3 Sterren/2 Stemmen)

Ingrediënten

Voor ca. 16 stuks

Pannekoeken

  • 500 g aardappelen, bijv. Urgenta
  • 3 eieren
  • 50 g meel
  • 1 dl melk
  • Zout, peper, nootmuskaat

Zure room

  • 2 Eelkruiden
  • 200 g crème fraîche
  • Zout, peper
  • Braadboter of braadcrème
  • 8 roosjes Tête de Moine AOP

Voorbereiding

Pannekoeken

  1. Voor de pannekoeken : aardappelen schillen en in stukken snijden. In een beetje zout water koken. Water afgieten, aardappelen open op het uitgeschakelde vuur laten uitdampen. Nog warm door de passe-vite draaien.
  2. Aardappelpuree met andere ingrediënten mengen en op smaak brengen. 10 minuten laten rusten.
  3. Kruiden fijnhakken voor de zure room. Crème fraîche met kruiden mengen en op smaak brengen.
  4. Van het aardappeldeeg in niet al te hete braadboter 16 crêpes aan beide zijden 2-3 minuten bakken. Gebakken pannekoeken afgedekt in de op 50 °C voorverwarmde oven warmhouden.
  5. De zure kruidenroom op de borden verdelen. Daarop de crêpes en de Tête de Moine-roosjes garneren.
Voedingsinformatie

Daarbij past salade. Gemengde kruiden zoals tijm, gladde peterselie en bieslook gebruiken. Tip: de crêpes op zich zijn ook lekker bij vis.

Kaas in dit recept

Tête de Moine AOP

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.