
Aardappelpannekoeken met zure kruidenroom
- Zonder vlees
Ingrediënten
Voor ca. 16 stuks
Pannekoeken
- 500 g aardappelen, bijv. Urgenta
- 3 eieren
- 50 g meel
- 1 dl melk
- Zout, peper, nootmuskaat
Zure room
- 2 Eelkruiden
- 200 g crème fraîche
- Zout, peper
- Braadboter of braadcrème
- 8 roosjes Tête de Moine AOP
Voorbereiding
Pannekoeken
- Voor de pannekoeken : aardappelen schillen en in stukken snijden. In een beetje zout water koken. Water afgieten, aardappelen open op het uitgeschakelde vuur laten uitdampen. Nog warm door de passe-vite draaien.
- Aardappelpuree met andere ingrediënten mengen en op smaak brengen. 10 minuten laten rusten.
- Kruiden fijnhakken voor de zure room. Crème fraîche met kruiden mengen en op smaak brengen.
- Van het aardappeldeeg in niet al te hete braadboter 16 crêpes aan beide zijden 2-3 minuten bakken. Gebakken pannekoeken afgedekt in de op 50 °C voorverwarmde oven warmhouden.
- De zure kruidenroom op de borden verdelen. Daarop de crêpes en de Tête de Moine-roosjes garneren.
Voedingsinformatie
Daarbij past salade. Gemengde kruiden zoals tijm, gladde peterselie en bieslook gebruiken. Tip: de crêpes op zich zijn ook lekker bij vis.
Kaas in dit recept
