
Aardappelpannenkoeken
Ingrediënten
Voor 8 stuks
- 8 middelvast gebakken aardappelen (ca. 100 g per stuk)
- 2 el mosterd
- ¼ kl zout
- 150 g Tilsiter Groen, grof geraspt
- 120 g ham, in dunne reepjes gesneden
- 1 bosje lente-uien met groen, gehakt
- 2 el peterselie, fijngehakt
- Een beetje nootmuskaat
- ½ el zout
- Een beetje paprikapoeder
- 4 el halfvolle zure room
- 2 el koolzaad
Voorbereiding
- Kook de aardappelen met schil in kokend gezouten water gedurende ongeveer 30 minuten, koel af en schil indien nodig.
- Leg de aardappelen op twee met bakpapier beklede bakplaten. Dek af met bakpapier, platgedrukt tot een dikte van ongeveer 1 cm met de bodem van de pan. Smeer de aardappelen met een beetje mosterd, zout.
- Meng de Tilsiter en alle ingrediënten en zowel de paprik en verspreid over de aardappelen.
- Kooktijd: 20 tot 25 minuten in de oven, voorverwarmd tot 200 °C (hete lucht). Verdeel de helft van de zure room over de aardappelen en bestrooi deze met zaad.