Aardappelsalade met Appenzeller®

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Makkelijk

Vinaigrette met dijonmosterd

  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el dijonmosterd
  • 2 el olijfolie
  • 500 g ongepelde krielaardappelen
  • 3 takjes lente-ui in rondjes gesneden
  • 2 gehakte sjalotten
  • 3 el fijngehakte dille
  • 3 el zilveruitjes op azijn
  • 2 zoetzure augurken, in blokjes gesneden
  • 150 g Appenzeller®, in blokjes gesneden
  • Peper en zout

Voorbereiding

Vinaigrette met dijonmosterd

  1. Meng in een kom de azijn, mosterd, peper, zout en olijfolie. Zet koel.
  1. Kook de krielaardappelen in gezouten water gedurende 12 minuten (naargelang de grootte). Laat uitlekken en afkoelen. Snijd ze in 4. Giet de vinaigrette over de lauwe aardappelen. Voeg de lente-uien, sjalotten en dille toe. Meng. Voeg vervolgens de zilveruitjes en augurken toe. Meng.
  2. Verdeel over de borden met de blokjes Appenzeller®.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept