
Aardappelsalade met Appenzeller®
- Zonder vlees
Ingrediënten
Voor 4 personen
- Makkelijk
Vinaigrette met dijonmosterd
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el dijonmosterd
- 2 el olijfolie
- 500 g ongepelde krielaardappelen
- 3 takjes lente-ui in rondjes gesneden
- 2 gehakte sjalotten
- 3 el fijngehakte dille
- 3 el zilveruitjes op azijn
- 2 zoetzure augurken, in blokjes gesneden
- 150 g Appenzeller®, in blokjes gesneden
- Peper en zout
Voorbereiding
Vinaigrette met dijonmosterd
- Meng in een kom de azijn, mosterd, peper, zout en olijfolie. Zet koel.
- Kook de krielaardappelen in gezouten water gedurende 12 minuten (naargelang de grootte). Laat uitlekken en afkoelen. Snijd ze in 4. Giet de vinaigrette over de lauwe aardappelen. Voeg de lente-uien, sjalotten en dille toe. Meng. Voeg vervolgens de zilveruitjes en augurken toe. Meng.
- Verdeel over de borden met de blokjes Appenzeller®.
Bereidingstip
Heerlijke bijgerecht voor uw zomerse buffetten of picknicks.
Kaas in dit recept
