Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Aspergerisotto met geroosterde amandelen

  • 40 min. Kooktijd
  • Vegetarisch
  • (3 Sterren/1 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g groene asperges, gewassen
  • 1 ui, gehakt
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • Boter voor het fruiten
  • 300 g risottorijst
  • 1 dl witte wijn of alcoholvrije appelwijn
  • ca. 9 dl groentebouillon, heet
  • 80 g Sbrinz AOP, geraspt
  • 2 el kervel, geplukt
  • 1,8 dl halfvolle room, iets schuimig geklopt
  • Zout
  • Peper
  • 50 g amandelstaafjes, geroosterd
  • Kervel voor de garnering

Voorbereiding

  1. Asperges in 3-4 cm lange stukken snijden. Aspergepunten en andere stukken gescheiden opzij zetten.
  2. Knoflook en uien in de boter fruiten. Rijst toevoegen, meefruiten totdat ze glazig wordt. Met wijn blussen en helemaal inkoken. Langzaam aan bouillon erbij gieten, zodat de rijst steeds net met vocht bedekt is. Onder regelmatig roeren ca. 18-20 minuten laten sudderen. In de laatste 10 minuten de aspergestukken toevoegen. De aspergepunten in de laatste 5-6 minuten laten meegaren.
  3. Sbrinz AOP, kervel en room erdoor mengen, kruiden.
  4. Risotto in voorverwarmde schaaltjes of diepe borden scheppen, amandelen erover strooien, garneren.

Kaas in dit recept

Sbrinz AOP

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.