Asperges met ham en krullen Sbrinz AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
30 min.
Cook/bake time 30 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 pot (125 g) geroerde yoghurt
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 500 g witte asperges, geschild en harde uiteindes verwijderd
  • Citroensap
  • 4 fijngesneden plakken gekookte ham
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 1 el gehakte goudgeel geroosterde amandelen
  • 4 el fijngehakte platte peterselie
  • 75 g Sbrinz AOP, in krullen
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Saus van yoghurt en bieslook: meng de yoghurt en bieslook in een kom. Voeg peper en zout toe. Zet koel. Kook de geschilde asperges 15 minuten in gezouten water met een beetje citroensap. Laat ze uitlekken.
  2. Schik de asperges allemaal in dezelfde richting op een schotel. Verdeel de ham erover. Bestrooi met nootmuskaat. Bestrooi met amandelen en platte peterselie en ten slotte met de Sbrinz AOP.
  3. Serveer met de yoghurt-bieslooksaus.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept