Bagel met Appenzeller® en sjalotten-wijndressing

0.0 Sterren / 0 Stemmen
30 min.
Cook/bake time 30 min.

Ingrediënten

Voor 4 bagels

  • 250 g sjalotten
  • 3 el boter
  • 1 el bruine suiker
  • 100 ml rode wijn
  • 2 el balsamicoazijn
  • Peper en zout
  • 4 bagels met sesam
  • 4 blaadjes kropsla
  • 120 g Appenzeller®
  • 8 plakken grisonvlees (ong. 30 g)

Voorbereiding

  1. Pel de sjalotten, snijd ze in kwarten en laat ze zweten in 1 eetlepel warme boter gedurende 3 tot 4 minuten. Bestrooi met suiker en laat al roerend kort karamelliseren.
  2. Bevochtig met de rode wijn, voeg de balsamicoazijn toe, kruid met peper en zout en laat 3 tot 4 minuten sudderen, tot de vloeistof zo goed als verdampt is. Laat de sjalotten vervolgens rusten tot ze volledig zijn afgekoeld.
  3. Snijd de bagels doormidden en toast ze eventueel kort in de broodrooster. Besmeer elke helft met de resterende boter. Was de sla en dep hem voorzichtig droog.
  4. Leg een blaadje op elke onderste helft van de bagels. Verwijder de korst van de Appenzeller®, snijd hem eerst in plakken en vervolgens in driehoekjes.
  5. Leg de kaas op de bagels, voeg het gedroogde vlees toe, eindig met de sjalotten en leg de bovenste helft van de bagels erbovenop.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept