Balletjes van Appenzeller®

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
22 min.
Cook/bake time 32 min.

Ingrediënten

Voor 12 balletjes

  • Gemakkelijk
  • 4 eiwitten
  • 200 g Appenzeller®, geraspt
  • 4 el platte peterselie, fijngehakt en goed gedroogd
  • ¼ el piripiri/pilipili in vlokken
  • 100 g paneermeel
  • 1 dl olijfolie
  • Zout, versgemalen peper

Voorbereiding

  1. Klop de eiwitten stijf. Zet apart. Meng de Appenzeller® met de peterselie en de piripiri/pilipili. Voeg zout en peper toe. Zet apart. Schep met een spatel de eiwitten door het kaasmengsel. Vorm balletjes met een eetlepel. Rol de kaasballetjes door het paneermeel. Zet apart.
  2. Verwarm de olie in een diepe pan. Frituur de balletjes ongeveer 2 minuten.
  3. Verdeel de balletjes over de borden.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept