
Balletjes van Appenzeller®
- 20 min. Bereidingtijd, 12 min. Kooktijd, 22 min. Totale tijd
- Zonder vlees
Ingrediënten
Voor 12 balletjes
- Gemakkelijk
- 4 eiwitten
- 200 g Appenzeller®, geraspt
- 4 el platte peterselie, fijngehakt en goed gedroogd
- ¼ el piripiri/pilipili in vlokken
- 100 g paneermeel
- 1 dl olijfolie
- Zout, versgemalen peper
Voorbereiding
- Klop de eiwitten stijf. Zet apart. Meng de Appenzeller® met de peterselie en de piripiri/pilipili. Voeg zout en peper toe. Zet apart. Schep met een spatel de eiwitten door het kaasmengsel. Vorm balletjes met een eetlepel. Rol de kaasballetjes door het paneermeel. Zet apart.
- Verwarm de olie in een diepe pan. Frituur de balletjes ongeveer 2 minuten.
- Verdeel de balletjes over de borden.
Kaas in dit recept
