Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Balletjes van Appenzeller®

  • 20 min. Bereidingtijd, 12 min. Kooktijd, 22 min. Totale tijd
  • Zonder vlees
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 12 balletjes

  • Gemakkelijk
  • 4 eiwitten
  • 200 g Appenzeller®, geraspt
  • 4 el platte peterselie, fijngehakt en goed gedroogd
  • ¼ el piripiri/pilipili in vlokken
  • 100 g paneermeel
  • 1 dl olijfolie
  • Zout, versgemalen peper

Voorbereiding

  1. Klop de eiwitten stijf. Zet apart. Meng de Appenzeller® met de peterselie en de piripiri/pilipili. Voeg zout en peper toe. Zet apart. Schep met een spatel de eiwitten door het kaasmengsel. Vorm balletjes met een eetlepel. Rol de kaasballetjes door het paneermeel. Zet apart.
  2. Verwarm de olie in een diepe pan. Frituur de balletjes ongeveer 2 minuten.
  3. Verdeel de balletjes over de borden.

Kaas in dit recept

Appenzeller®

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.