
Bladerdeeg-prei-kussens met Vacherin Fribourgeois gegratineerd
- 45 min. Bereidingtijd, 10 min. Kooktijd, 55 min. Totale tijd
- Zonder vlees
Ingrediënten
Voor 4 personen
- Bakpapier
- Ca. 250 g boterbladerdeeg, eigeel om te bestrijken
- Preigroente:
- 400 g prei, schoongemaakt
- 1 snufje currypoeder
- Boter voor het fruiten
- 2 tl meel
- 2 dl groentebouillon
- 100 g halfvolle zure room
- Zout
- Peper uit de molen
- 2 plakken Vacherin Fribourgeois, 2-3 mm dik, in 8 stukken gesneden
- Paprikapoeder
Voorbereiding
- Deeg 2-3 mm dik uitrollen. In 8 rechthoeken van ca. 10x12 cm snijden. Op een bakplaat met bakpapier leggen Met eigeel bestrijken. Met een vork golvende lijnen trekken. In het midden van de tot 200 °C voorverwarmde oven ca. 10 minuten gratineren. Laten afkoelen.
- Voor de preigroente prei in ringen snijden. Met curry in de boter fruiten. Meel erdoor roeren. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. 10 minuten laten sudderen. Halfvolle zure room erdoor scheppen, kruiden.
- De bladerdeegkussens met een scherp mes horizontaal delen, de onderste helften op voorverwarmde borden zetten. 2-3 el preigroente op de helften scheppen. Vacherin erover leggen en onder de ovengrill laten smelten.
- De preikussens met paprika bestrooien. De bladerdeegdeksels er half opleggen en de overige preigroente erbij serveren.
Bereidingstip
Het gaat sneller met een uitgerold boterbladerdeeg. Deeg in 8 rechthoeken snijden en verder verwerken zoals tevoren beschreven.
Kaas in dit recept
