
Brick met Appenzeller® SURCHOIX
- 10 min. Bereidingtijd, 35 min. Kooktijd, 45 min. Totale tijd
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 300 g Appenzeller® SURCHOIX
- 500 g aardappelen
- 100 g blokjes boerenham
- 10 vellen brickdeeg
- 10 cl olijfolie
- Grof zout, peper uit de molen
Voorbereiding
- Was de aardappelen en kook ze in hun jasje in ruim water met grof zout. Laat afkoelen, schil en snijd in grove blokjes. Snijd 200 g Appenzeller® SURCHOIX in kleine blokjes.
- Bak de aardappelen in een warme koekenpan in een straaltje olijfolie. Voeg zodra de aardappelen goudbruin zijn de blokjes Appenzeller® SURCHOIX en de hamblokjes toe. Laat nog 2 minuten garen en neem dan van het vuur. Proef en breng desgewenst op smaak met peper.
- Snijd de brickvellen in stroken en de resterende 100 g Appenzeller® SURCHOIX in driehoeken.
- Leg een eetlepel aardappelbereiding op een strook brickdeeg en plooi tot een driehoek. Doe een straaltje olijfolie in een warme pan en bak de driehoekjes 2 minuten aan elke kant. Leg de driehoekjes wanneer ze goudgeel zijn op keukenrol.
- Schik de krokante driehoekjes op een bord en versier met enkele driehoekjes Appenzeller® SURCHOIX. Serveer meteen.
Voedingsinformatie
Om dit recept op voorhand te maken, bak je de bricks 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C (th 6-7).
Kaas in dit recept
