Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Brick met Appenzeller® SURCHOIX

  • 10 min. Bereidingtijd, 35 min. Kooktijd, 45 min. Totale tijd
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 300 g Appenzeller® SURCHOIX
  • 500 g aardappelen
  • 100 g blokjes boerenham
  • 10 vellen brickdeeg
  • 10 cl olijfolie
  • Grof zout, peper uit de molen

Voorbereiding

  1. Was de aardappelen en kook ze in hun jasje in ruim water met grof zout. Laat afkoelen, schil en snijd in grove blokjes. Snijd 200 g Appenzeller® SURCHOIX in kleine blokjes.
  2. Bak de aardappelen in een warme koekenpan in een straaltje olijfolie. Voeg zodra de aardappelen goudbruin zijn de blokjes Appenzeller® SURCHOIX en de hamblokjes toe. Laat nog 2 minuten garen en neem dan van het vuur. Proef en breng desgewenst op smaak met peper.
  3. Snijd de brickvellen in stroken en de resterende 100 g Appenzeller® SURCHOIX in driehoeken.
  4. Leg een eetlepel aardappelbereiding op een strook brickdeeg en plooi tot een driehoek. Doe een straaltje olijfolie in een warme pan en bak de driehoekjes 2 minuten aan elke kant. Leg de driehoekjes wanneer ze goudgeel zijn op keukenrol.
  5. Schik de krokante driehoekjes op een bord en versier met enkele driehoekjes Appenzeller® SURCHOIX. Serveer meteen.
Voedingsinformatie

Om dit recept op voorhand te maken, bak je de bricks 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C (th 6-7).

Kaas in dit recept

Appenzeller®

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.