Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Brood-kaas-gerecht à la Appenzeller® ('Alte Maa')

  • Zonder vlees
  • (1 Sterren/3 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g oudbakken brood
  • 200 g Appenzeller®, vers geraspt
  • 2 dl melk
  • 0,5 dl room
  • 3 el braadboter of braadcrème

Voorbereiding

  1. Het brood in blokjes ('dünkeli') snijden. Laag om laag met geraspte kaas in een schaal leggen.
  2. De melk en de room erover gieten en een uur laten staan. Het brood mag nat, maar niet brijachtig zijn. De boter verhitten en het brood onder meermaals omkeren 'knapperig' bakken.
Bereidingstip

Een fijn gehakte ui door de kaas mengen. Daarbij wordt koffie verkeerd gedronken.

Kaas in dit recept

Appenzeller®

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.