
Broodje met avocado en Gruyère AOP
- 15 min. Bereidingtijd, 15 min. Totale tijd
- Zonder vlees
Ingrediënten
Voor 4 broodjes
- 100 g Gruyère AOP
- 1 rode paprika
- 1 avocado
- 2 kl citroensap
- ½ kl gemalen komijn
- ½ kl gemalen koriander
- Een snuifje pimentpoeder
- Peper en zout
- 4 volkorenbroodjes
- 1 el mosterd
- Enkele blaadjes rucola
Voorbereiding
- Snijd de Gruyère AOP in fijne staafjes en de paprika in fijne reepjes. Snijd de avocado in 2, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit.
- Voeg het citroensap, de komijn, koriander, piment, peper en zout bij de avocado en plet met een vork tot puree.
- Snijd de broodjes in twee en verwijder een beetje broodkruim (hier kan later nog croutons of paneermeel mee worden gemaakt).
- Besmeer elke helft met mosterd en verdeel de avocadocrème erover. Garneer met paprika, Gruyère AOP en rucola. Bedek met de rest van de avocadocrème, sluit het broodje en duw lichtjes aan.
Kaas in dit recept
