Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Broodje met avocado en Gruyère AOP

  • 15 min. Bereidingtijd, 15 min. Totale tijd
  • Vegetarisch
  • (5 Sterren/1 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 broodjes

  • 100 g Gruyère AOP
  • 1 rode paprika
  • 1 avocado
  • 2 kl citroensap
  • ½ kl gemalen komijn
  • ½ kl gemalen koriander
  • Een snuifje pimentpoeder
  • Peper en zout
  • 4 volkorenbroodjes
  • 1 el mosterd
  • Enkele blaadjes rucola

Voorbereiding

  1. Snijd de Gruyère AOP in fijne staafjes en de paprika in fijne reepjes. Snijd de avocado in 2, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit.
  2. Voeg het citroensap, de komijn, koriander, piment, peper en zout bij de avocado en plet met een vork tot puree.
  3. Snijd de broodjes in twee en verwijder een beetje broodkruim (hier kan later nog croutons of paneermeel mee worden gemaakt).
  4. Besmeer elke helft met mosterd en verdeel de avocadocrème erover. Garneer met paprika, Gruyère AOP en rucola. Bedek met de rest van de avocadocrème, sluit het broodje en duw lichtjes aan.

Kaas in dit recept

Le Gruyère AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.