Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Broodsneetjes op z’n Italiaans met Appenzeller®

  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Gemakkelijk
  • 4 sneetjes boerenbrood
  • 1 knoflookteentje, in 2 gesneden
  • 4 plakjes Appenzeller®
  • 4 sneetjes rauwe ham
  • Zout, peper

Tomatensaus

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 blik (400 g) gepelde tomaten
  • 1 koffielepel oregano
  • 1 handvol verse basilicum

Garnituur

  • Basilicumblaadjes

Voorbereiding

  1. Tomatensaus: verhit de olijfolie in een steelpan. Fruit de ui totdat deze transparant is. Voeg de tomaten, oregano, zout, peper en basilicum toe. Laat 5 minuten sudderen.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Wrijf de sneetjes brood in met knoflook. Leg de sneetjes brood op een bakplaat. Verdeel de plakjes Appenzeller® erover. Gratineer 2 à 3 minuten in de oven. Gril de rauwe ham gedurende 1 minuut. Schik de rauwe ham op de gesmolten plakjes Appenzeller®. Kruid met peper.
  3. Verdeel de toasts over de borden. Serveer met tomatensaus. Garneer met de basilicumblaadjes.

Kaas in dit recept

Appenzeller®

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.