Broodsneetjes op z’n Italiaans met Appenzeller®

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Gemakkelijk
  • 4 sneetjes boerenbrood
  • 1 knoflookteentje, in 2 gesneden
  • 4 plakjes Appenzeller®
  • 4 sneetjes rauwe ham
  • Zout, peper

Tomatensaus

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 blik (400 g) gepelde tomaten
  • 1 koffielepel oregano
  • 1 handvol verse basilicum

Garnituur

  • Basilicumblaadjes

Voorbereiding

  1. Tomatensaus: verhit de olijfolie in een steelpan. Fruit de ui totdat deze transparant is. Voeg de tomaten, oregano, zout, peper en basilicum toe. Laat 5 minuten sudderen.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Wrijf de sneetjes brood in met knoflook. Leg de sneetjes brood op een bakplaat. Verdeel de plakjes Appenzeller® erover. Gratineer 2 à 3 minuten in de oven. Gril de rauwe ham gedurende 1 minuut. Schik de rauwe ham op de gesmolten plakjes Appenzeller®. Kruid met peper.
  3. Verdeel de toasts over de borden. Serveer met tomatensaus. Garneer met de basilicumblaadjes.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept