Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Bruschetta’s van chorizo en geroosterde champignons, gekonfijte tomaten en Gruyère AOP Classic

  • 25 min. Bereidingtijd, 10 min. Kooktijd, 35 min. Totale tijd
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 50 g krullen Gruyère AOP Classic
  • 12 sneetjes boerenbrood
  • 250 g champignons, in vieren gesneden
  • 15-20 schijfjes chorizo
  • 12 kerstomaten
  • 15-20 verschillende olijven
  • 2 el extra zuivere olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Enkele spinaziescheuten
  • Espelettepeper
  • Balsamicosiroop
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Leg de champignons, tomaten en knoflook in een koekenpan, voeg een beetje olijfolie toe en bak gedurende 10 minuten. Bak de chorizo in een koekenpan tot hij goudbruin en erg rood is. Zet opzij.
  3. Rooster de sneetjes brood in de oven.
  4. Garneer de sneetjes brood met alle ingrediënten en de olijven. Voeg enkele spinaziescheuten en krullen Gruyère AOP Classic toe. Kruid met peper en zout en voeg een snuifje espelettepeper toe.
  5. Overgiet net voor het serveren met een straaltje balsamicosiroop.
Aanbeveling

Goed om te weten: "Bruschetta" in Italië of "Pintxo" in Spanje, deze heerlijke hapjes zijn gevulde broodjes die zowel warm als koud gegeten kunnen worden. Ze zijn snel te maken en perfect voor spontane aperitieven thuis.

Kaas in dit recept

Le Gruyère AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.