Caesarsalade met roosjes Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
15 min.
Cook/bake time 15 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Caesarsaus

  • 2 eierdooiers
  • ½ tl dijonmosterd
  • 4 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 à 8 ansjovissen in olijfolie, fijngeprakt
  • 1 tl Worcestershire sauce
  • 1 el rodewijnazijn
  • 70 g Sbrinz AOP, geraspt

Croutons

  • 2 el olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 handje in blokjes gesneden oud brood

Salade

  • 1 Romeinse sla (bindsla), in sliertjes
  • 350 g gegrilde of geroosterde kip, in reepjes

Garniture

  • 20 rosettes de Tête de Moine AOP

Voorbereiding

Caesarsaus

  1. Meng in een kom de eierdooiers en de mosterd. Voeg langzaam de olijfolie toe. Voeg de ansjovis en het knoflook toe. Voeg de Worcestershire sauce toe en roer goed. Eindig met de rodewijnazijn. Voeg de Sbrinz AOP toe. Roer goed en zet apart.

Croutons

  1. Meng in een kom blokjes brood met de olijfolie en het knoflookpoeder. Bak al roerend goudbruin in een hete bakpan. Zet apart.

Salade

  1. Meng in een slakom de Romeinse sla (bindsla) met de caesarsaus. Verdeel de salade en de kip over de borden. Garneer met de croutons en de roosjes Tête de Moine AOP.
Bon
Appétit