Carpaccio van kort dichtgeschroeide snoekbaars met Sbrinz AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
25 min.
Cook/bake time 25 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 60 g Sbrinz AOP
  • 60 g gele paprika
  • 4 takjes peterselie
  • 2 koffielepels kappertjes (in pot)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 koffielepel biologische citroenzeste
  • 1/4 koffielepel suiker
  • Zout, peper
  • 400 g snoekbaarsfilet zonder vel
  • Enkele blaadjes krulsla

Voorbereiding

  1. Was en dep de paprika droog en snijd deze in heel kleine blokjes. Was de peterselie, laat deze goed uitlekken en hak fijn. Hak ook de kappertjes. Meng de olijfolie met het citroensap en de citroenzeste. Voeg de paprikablokjes, peterselie en kappertjes toe. Breng op smaak met suiker, zout en peper.
  2. Spoel de vis onder koud water, dep droog en snijd in mootjes van 4 à 5 mm dik.
  3. Dresseer op voorgerechtborden en brand kort af met een keukenbrander. Giet de paprikavinaigrette erover. Bestrooi met fijne krullen Sbrinz AOP.
  4. Serveer onmiddellijk. Schik de krulsla op de borden.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept