Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Chili con carne met Gruyère AOP

  • 20 min. Bereidingtijd, 37 min. Kooktijd, 57 min. Totale tijd
  • (5 Sterren/4 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • 1 + 1 el olijfolie
  • 350 g rundergehakt
  • 2 uien, gehakt
  • 3 selderijstelen, in schuine plakjes gesneden
  • 150 g wortels, in schuine plakjes gesneden
  • 3 knoflooktenen, gehakt
  • 1 kl komijn
  • 1/2 kl chilipoeder
  • 3 kl oregano
  • 2,5 dl blond bier
  • 1 blik (400 g) kerstomaten
  • 1 blik (400 g) rode bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 1 vierkantje pure chocolade
  • Peper en zout

Garnituur

  • 1 rode ui, gehakt
  • 50 g geraspte Gruyère AOP
  • 1 pot (125 g) geroerde yoghurt
  • 1 bosje koriander, gehakt

Voorbereiding

  1. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met diepe bodem. Bak het gehakt rul gedurende ongeveer 4 minuten. Zet opzij. Stoof de uien, de selderij, wortels en knoflook in de resterende olijfolie gedurende 3 minuten. Voeg de komijn, chili en oregano toe. Doe het gehakt terug in de pan. Voeg peper en zout toe.
  2. Voeg het bier en de tomaten en hun sap toe. Dek af en laat nog 15 minuten sudderen op een gematigd vuur. Voeg de rode bonen toe. Voeg peper en zout toe. Laat nog 15 minuten verder garen. Voeg de chocolade toe. Roer zodat hij smelt en goed onder het gerecht wordt gemengd.
  3. Verdeel over kommen of diepe borden. Garneer met de rode ui, de Gruyère AOP, de yoghurt en koriander.
  4. Heerlijk met warme tortilla's.
  5. Variant: Vervang het rundergehakt door varkens- of kippengehakt. Vervang voor een vegetarische versie het vlees door witte bonen en linzen of door quorngehakt.
Aanbeveling

Tip: Verdubbel de hoeveelheden en vries een deel in.

Kaas in dit recept

Le Gruyère AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.