Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Cordon bleu met zelfgemaakte ketchup

  • 1 h. 30 min. Bereidingtijd, 1 h. 30 min. Totale tijd
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Bakpapier voor de bakplaten

Ketchup

  • 1 grote ui, in stukken gesneden
  • 1 knoflookteentje,e gehakt
  • Boter voor het fruiten
  • 1 kg rijpe vleestomaten, schoongemaakt, in stukken gesneden
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 zwarte peperkorrels, gestampt
  • 1/3 kaneelstokje
  • 0,5 dl witte balsamicoazijn
  • ½ tl zout
  • ½ tl paprika
  • 40 g ongeraffineerde suiker
  • 50 g tomatenpuree

Ovenaardappelen

  • 1 kg grote, vastkokende aardappelen, geschild, in 1 cm dikke plakken gesneden
  • 2 el braadcrème
  • Een beetje keuken- of kruidenzout

Cordon bleu

  • 4 varkensschnitzels, bijv. van de ham, à 100 g, door de slager voor het vullen opengesneden en plat geklopt
  • Zout
  • Peper
  • 4 dunne plakken milde Appenzeller®, elk ca. 30 g
  • 4 plakken ham
  • 2-3 el meel
  • 1 ei, geklopt
  • 100 g paneermeel
  • Braadboter of braadcrème

Voorbereiding

Ketchup

  1. Knoflook en uien in de boter fruiten. Tomaten toevoegen, meefruiten. Kruidnagels, laurierblaadjes, peper en kaneel toevoegen. Afgedekt 10 minuten bij geringe hitte laten sudderen, 20 minuten zonder deksel laten sudderen. Door een zeef draaien en weer in dezelfde pan gieten. Overige ingrediënten toevoegen, nog eens 20-30 minuten laten inkoken totdat de gewenste consistentie is bereikt (levert ca. 2,5 dl).

Ovenaardappelen

  1. Aardappelen en braadcrème in een kom mengen. Op twee met bakpapier beklede bakplaten verdelen. In de tot 200 °C voorverwarmde oven (convectie) ca. 15-25 minuten bakken. Platen zo nodig omwisselen. Aardappelen desgewenst in de laatste 2-3 minuten onder de ingeschakelde grill knapperig bakken, dan zouten.

Cordon bleu

  1. Vlees aan binnen- en buitenzijde kruiden. Om 1 plak kaas 1 plak ham wikkelen en op de onderste schnitzelhelft leggen. De tweede schnitzelhelft erop leggen en daarbij de randen goed aandrukken. Eerst door het meel, dan door het ei en tot slot door de paneermeel halen. Vlees bij matige hitte in voldoende braadboter aan beide zijden 4-5 minuten knapperig braden.
  1. Cordons bleus en ovenaardappelen op borden scheppen en met de ketchup serveren.
Bereidingstip

Ketchup heet in flessen of weckglazen vullen en onmiddellijk sluiten. Houdbaarheid: 2-3 maanden. Aangebroken fles ketchup in de koelkast bewaren en snel verbruiken.

Kaas in dit recept

Appenzeller®

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.