Cordon bleu met zelfgemaakte ketchup

0.0 Sterren / 0 Stemmen
90 min.
Cook/bake time 90 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Bakpapier voor de bakplaten

Ketchup

  • 1 grote ui, in stukken gesneden
  • 1 knoflookteentje,e gehakt
  • Boter voor het fruiten
  • 1 kg rijpe vleestomaten, schoongemaakt, in stukken gesneden
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 zwarte peperkorrels, gestampt
  • 1/3 kaneelstokje
  • 0,5 dl witte balsamicoazijn
  • ½ tl zout
  • ½ tl paprika
  • 40 g ongeraffineerde suiker
  • 50 g tomatenpuree

Ovenaardappelen

  • 1 kg grote, vastkokende aardappelen, geschild, in 1 cm dikke plakken gesneden
  • 2 el braadcrème
  • Een beetje keuken- of kruidenzout

Cordon bleu

  • 4 varkensschnitzels, bijv. van de ham, à 100 g, door de slager voor het vullen opengesneden en plat geklopt
  • Zout
  • Peper
  • 4 dunne plakken milde Appenzeller®, elk ca. 30 g
  • 4 plakken ham
  • 2-3 el meel
  • 1 ei, geklopt
  • 100 g paneermeel
  • Braadboter of braadcrème

Voorbereiding

Ketchup

  1. Knoflook en uien in de boter fruiten. Tomaten toevoegen, meefruiten. Kruidnagels, laurierblaadjes, peper en kaneel toevoegen. Afgedekt 10 minuten bij geringe hitte laten sudderen, 20 minuten zonder deksel laten sudderen. Door een zeef draaien en weer in dezelfde pan gieten. Overige ingrediënten toevoegen, nog eens 20-30 minuten laten inkoken totdat de gewenste consistentie is bereikt (levert ca. 2,5 dl).

Ovenaardappelen

  1. Aardappelen en braadcrème in een kom mengen. Op twee met bakpapier beklede bakplaten verdelen. In de tot 200 °C voorverwarmde oven (convectie) ca. 15-25 minuten bakken. Platen zo nodig omwisselen. Aardappelen desgewenst in de laatste 2-3 minuten onder de ingeschakelde grill knapperig bakken, dan zouten.

Cordon bleu

  1. Vlees aan binnen- en buitenzijde kruiden. Om 1 plak kaas 1 plak ham wikkelen en op de onderste schnitzelhelft leggen. De tweede schnitzelhelft erop leggen en daarbij de randen goed aandrukken. Eerst door het meel, dan door het ei en tot slot door de paneermeel halen. Vlees bij matige hitte in voldoende braadboter aan beide zijden 4-5 minuten knapperig braden.
  1. Cordons bleus en ovenaardappelen op borden scheppen en met de ketchup serveren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept