
Crackers met zaadjes en Tête de Moine AOP
- 15 min. Bereidingtijd, 20 min. Kooktijd
- Zonder vlees
Ingrediënten
Voor 20 crackers
- Roosjes Tête de Moine AOP
- 125 g boekweitmeel
- 100 g lijnzaad en wit en zwart sesamzaad
- 1 appel
- ½ koffielepel gist
- 5 cl zonnebloemolie
- 5 cl water
- ½ koffielepel fleur de sel
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C (th. 5/6). Meng de bloem, de zaadjes en het zout. Giet de olie en het water erbij en roer totdat je een homogeen deeg krijgt.
- Spreid het deeg tot een dikte van ongeveer 2 mm uit tussen 2 vellen bakpapier. Verwijder het bovenste vel en snijd het deeg in gelijkmatige rechthoeken.
- Schuif het vel bakpapier met de crackers op een bakplaat en zet 15 à 20 min. in de oven. Laat ze afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos.
- Serveer deze crackers bij het aperitief met schijfjes appel en roosjes Tête de Moine AOP.
Kaas in dit recept
