Croutons gegarneerd met bonenpesto met Sbrinz AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
50 min.
Cook/bake time 50 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • 200 g gedopte tuinbonen
  • 50 g geraspte Sbrinz AOP
  • 1 verse tonijnfilet
  • 2 kleine stevige maar rijpe tomaten
  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 vers stokbrood
  • Extra zuivere olijfolie
  • Zout
  • Witte peperkorrels

Voorbereiding

  1. Kook de bonen in kokend water gedurende 15 minuten. Laat ze uitlekken en afkoelen. Dop ze (haal ze uit de peulen). Pel de knoflook en haal de blaadjes basilicum van de stelen. Leg de kleinste blaadjes opzij.
  2. Doe de bonen, knoflook en grote basilicumblaadjes met een snuifje zout in de mixerkom. Voeg de Sbrinz AOP en een straaltje olijfolie toe. Mix tot een grove pesto.
  3. Was de tomaten en snijd in plakjes. Bak de tonijnfilet op een hoog vuur langs beide kanten, in een beetje olie. Kruid met peper en zout. Snijd het stokbrood in dikke sneetjes en rooster ze.
  4. Snijd de tonijnfilet in blokjes. Leg de croutons op een plank en strijk ze lichtjes in met olie met een borsteltje. Garneer ze met een plakje tomaat, de bonenpesto en blokjes tonijn. Versier met de resterende basilicumblaadjes en serveer onmiddellijk.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept