Cupcakes met Appenzeller® Classic en zongedroogde tomaten, basilicumcrème

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
35 min.
Cook/bake time 35 min.

Ingrediënten

Voor 12 minicupcakes

  • 125 g gezouten boter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren, licht losgeklopt
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el melk, lauw
  • 1 handje zongedroogde tomaten, gehakt
  • 100 g Appenzeller® Classic, geraspt
  • 1 el zonnebloemzaadjes, gemalen

Basilicumcrème

  • 175 g verse roomkaas (natuur)
  • 2 el basilicum, fijngesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • Zout, peper

Afwerking

  • Takjes bieslook

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Mix in de keukenmachine de boter en de eieren tot een glad beslag. Voeg beetje bij beetje en al roerend het zelfrijzend bakmeel toe. Voeg de melk toe. Voeg de zongedroogde tomaten, de Appenzeller® en het zonnebloemzaad toe. Voeg peper toe.
  2. Verdeel het beslag over kleine met cupcakepapier beklede cupcakevormpjes. Bak ongeveer 20 minuten in de oven. Laat afkoelen op een taartrooster.

Basilicumcrème

  1. Basilicumcrème: meng in een kom de verse kaas met het basilicum, de olijfolie, zout en peper. Vul een spuitzak en verdeel het kaasmengsel in een swirl over de cupcakes. Garneer met takjes bieslook.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept