Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Cupcakes met Appenzeller® Classic en zongedroogde tomaten, basilicumcrème

  • Zonder vlees
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 12 minicupcakes

  • 125 g gezouten boter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren, licht losgeklopt
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el melk, lauw
  • 1 handje zongedroogde tomaten, gehakt
  • 100 g Appenzeller® Classic, geraspt
  • 1 el zonnebloemzaadjes, gemalen

Basilicumcrème

  • 175 g verse roomkaas (natuur)
  • 2 el basilicum, fijngesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • Zout, peper

Afwerking

  • Takjes bieslook

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Mix in de keukenmachine de boter en de eieren tot een glad beslag. Voeg beetje bij beetje en al roerend het zelfrijzend bakmeel toe. Voeg de melk toe. Voeg de zongedroogde tomaten, de Appenzeller® en het zonnebloemzaad toe. Voeg peper toe.
  2. Verdeel het beslag over kleine met cupcakepapier beklede cupcakevormpjes. Bak ongeveer 20 minuten in de oven. Laat afkoelen op een taartrooster.

Basilicumcrème

  1. Basilicumcrème: meng in een kom de verse kaas met het basilicum, de olijfolie, zout en peper. Vul een spuitzak en verdeel het kaasmengsel in een swirl over de cupcakes. Garneer met takjes bieslook.
Voedingsinformatie

Gemakkelijk

Kaas in dit recept

Appenzeller®

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.