Flammkuchen met Vacherin Fribourgeois AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 500 g brooddeeg
  • 200 g magere plattekaas
  • 150 g magere plattekaas met room
  • 120 g spekreepjes
  • 160 g Vacherin Fribourgeois AOP
  • 160 g gekookte schorseneren
  • 160 g gekookte aardappelen
  • 160 g cantharellen
  • 120 g gekookte aardperen

Garnituur

  • 80 g bosje sla
  • 20 g julienne van rode biet
  • 8 rode radijzen
  • Plukjes kervel
  • Bieslooktopjes

Voorbereiding

  1. Rol het brooddeeg dun uit. Leg het op een teflonplaat van 30 cm bij 40 cm bedekt met bakpapier.
  2. Smeer hierover de magere plattekaas en plattekaas met room gelijkmatig uit met een spatel.
  3. Verdeel de zeer fijn gesneden spekreepjes over de plattekaas.
  4. Verspreid de in kleine blokjes gesneden Vacherin Fribourgeois AOP gelijkmatig over het geheel.
  5. Meng de voorgekookte aardappelen, schorseneren en aardperen goed en spreid ze eveneens uit over de bovenvermelde ingrediënten.
  6. Sauteer de cantharellen in boter, kruid ze, laat ze afkoelen en strooi ze gelijkmatig over de taart. Laat even rusten in de koelkast.
  7. Verwarm de oven voor op 230°C. Schuif de plaat in de oven en laat ongeveer 10 à 12 minuten bakken. Haal uit de oven en laat enkele minuten rusten.
  8. Snijd in gelijke stukken en serveer op een bord of schotel met een bosje sla of zet een aparte slaschaal op tafel.
  9. Maak de bosjes sla klaar. Schik ze op het bord.
  10. Versier met julienne van rode biet en kleine staafjes radijs.
  11. Nappeer met vinaigrette en garneer met plukjes kervel en bieslook.
  12. Leg hierop een mooi stukje flammkuchen.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept