Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Flensjesparty met Gruyère AOP, Vacherin Fribourgeois AOP en Zwitserse Raclette

  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 3 el boter

Beslag voor boekweitflensjes

  • 125 g bloem
  • 125 g boekweitmeel
  • 1 tl zout
  • 2,5 dl melk
  • 3,5 dl water
  • 3 eieren

Beslag voor flensjes natuur

  • 250 g bloem
  • 1 snuifje zout
  • 2 dl melk
  • 2 dl spuitwater
  • 3 eieren

Bijgerechten:

  • Uien, in ringen, gebakken
  • Parijse champignons, gesauteerd
  • Waterkers
  • Rood witloof
  • Jonge spinazieblaadjes
  • Zongedroogde tomaten
  • Kruidenboter, in schijfjes

Kaassoorten

  • Gruyère AOP, geraspt en in staafjes
  • Vacherin Fribourgeois AOP, in staafjes, in reepjes
  • Zwitserse Raclette, in staafjes, in reepjes

Voorbereiding

Beslag voor boekweitflensjes

  1. Meng in een kom de 2 bloemsoorten, het zout, de melk, het water en de eieren tot een glad beslag.

Beslag voor flensjes natuur

  1. Meng in een kom de bloem, het zout, de melk, het spuitwater en de eieren tot een glad beslag.
  2. Bak de flensjes gedurende 1 minuut aan elke kant in een met boter ingevette bakpan met antikleeflaag. Hou de flensjes warm.
  3. Serveer ze op dienschalen. Iedereen bepaalt zelf het garnituur voor de flensjes.
Bereidingstip

Heerlijk met een veldsla met mosterdvinaigrette.

Kaas in dit recept

Vacherin Fribourgeois AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.