Focaccia met Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

  • 250 g Gruyère AOP
  • 3 takjes rozemarijn
  • 20 g gist
  • 500 g bloem
  • 1 kl zout
  • 0,5 dl olijfolie
  • 200 g kerstomaten
  • 1 bosje basilicum
  • 3 el pesto rosso
  • 100 g gerookte ham
  • Olijfolie om in te doppen
  • Grof zeezout

Voorbereiding

  1. Haal de rozemarijnblaadjes van de stengels en snijd ze fijn.
  2. Los de gist op in ongeveer 3 dl water.
  3. Voeg de bloem, het zout, de olijfolie en rozemarijn toe en kneed alles tot een elastisch deeg.
  4. Dek af en laat rijzen tot het deeg verdubbeld is in volume.
  5. Snijd de Gruyère AOP in plakken van 3 tot 5 mm dik.
  6. Snijd de kerstomaten in twee en haal de blaadjes basilicum van de takjes.
  7. Strooi een beetje bloem op een vel bakpapier.
  8. Scheid het deeg in twee delen en rol op het bakpapier één deel fijn uit tot een rechthoek.
  9. Doe alles in een vorm.
  10. Spreid de pesto rosso uit op het deeg en garneer met ham en kaas.
  11. Verdeel de kerstomaten erover met de gesneden kant naar boven toe en bestrooi met basilicum.
  12. Rol de rest van het deeg uit tot een rechthoek van dezelfde grootte en dek de gegarneerde helft ermee af. Duw de randen goed aan.
  13. Bestrijk het oppervlak met olijfolie en prik op verschillende plaatsen het deeg in met een vork.
  14. Bestrooi met een beetje grof zout.
  15. Zet ongeveer 15 minuten in een oven op 220°C, op de hoogste stand.
  16. Laat 10 minuten afkoelen en snijd in stukken. (Kan warm of koud worden gegeten.)
Bon
Appétit

Kaas in dit recept