Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Gebakken asperges met Sbrinz AOP en dragon, met grissini en pistachenoten

  • 30 min. Bereidingtijd, 20 min. Kooktijd, 50 min. Totale tijd
  • Zonder vlees
  • (3 Sterren/2 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 16 asperges
  • 100 g Sbrinz AOP
  • 100 g paneermeel
  • 2 eieren
  • 1 rol vers pizzadeeg
  • 40 g pistachenoten
  • 1 takje dragon
  • Een beetje bloem
  • Extra zuivere olijfolie
  • 60 g boter
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Blancheer de pistachenoten, pel ze, laat ze drogen en hak grof. Snijd het pizzadeeg in reepjes.
  2. Verdeel de pistachenoten erover en rol ze lichtjes om grissini te vormen.
  3. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat, bestrijk ze met olijfolie en plaats ze in de oven op 200°C gedurende ongeveer 15 minuten.
  4. Schil de asperges en verwijder de vezelige uiteinden.
  5. Blancheer ze vijf minuten in met dragon geparfumeerd, licht gezouten water.
  6. Klop ondertussen de eiwitten tot sneeuw.
  7. Laat de asperges uitlekken, droog ze voorzichtig af en bebloem ze lichtjes.
  8. Haal ze vervolgens door het opgeklopte eiwit, dan door het paneermeel gemengd met 30 g fijngeraspte Sbrinz AOP.
  9. Bak ze in schuimende boter.
  10. Bestrooi ze vervolgens met krullen Sbrinz AOP en serveer ze meteen met de grissini met pistachenoten.

Kaas in dit recept

Sbrinz AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.