
Gebakken asperges met Sbrinz AOP en dragon, met grissini en pistachenoten
- 30 min. Bereidingtijd, 20 min. Kooktijd, 50 min. Totale tijd
- Zonder vlees
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 16 asperges
- 100 g Sbrinz AOP
- 100 g paneermeel
- 2 eieren
- 1 rol vers pizzadeeg
- 40 g pistachenoten
- 1 takje dragon
- Een beetje bloem
- Extra zuivere olijfolie
- 60 g boter
- Peper en zout
Voorbereiding
- Blancheer de pistachenoten, pel ze, laat ze drogen en hak grof. Snijd het pizzadeeg in reepjes.
- Verdeel de pistachenoten erover en rol ze lichtjes om grissini te vormen.
- Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat, bestrijk ze met olijfolie en plaats ze in de oven op 200°C gedurende ongeveer 15 minuten.
- Schil de asperges en verwijder de vezelige uiteinden.
- Blancheer ze vijf minuten in met dragon geparfumeerd, licht gezouten water.
- Klop ondertussen de eiwitten tot sneeuw.
- Laat de asperges uitlekken, droog ze voorzichtig af en bebloem ze lichtjes.
- Haal ze vervolgens door het opgeklopte eiwit, dan door het paneermeel gemengd met 30 g fijngeraspte Sbrinz AOP.
- Bak ze in schuimende boter.
- Bestrooi ze vervolgens met krullen Sbrinz AOP en serveer ze meteen met de grissini met pistachenoten.
Kaas in dit recept
