Geflambeerde taart met bieten en Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 150 g Gruyère AOP
  • 0,5 dl melk
  • 5 g verse gist
  • 200 g kruimeldeeg
  • 1 kl zout
  • 1 el olijfolie
  • 400 g gekookte rode bieten
  • 3 lente-uien
  • 150 g zure room
  • Peper en zout
  • 1 kl mierikswortel

Voorbereiding

  1. Giet de melk in een grote kom en voeg 75 ml water toe. Los de gist op in dit mengsel. Voeg de bloem, het zout en de olie toe en meng tot een soepel deeg. Zet gedurende 2 uur op een warme plek, zodat het deeg in volume verdubbelt.
  2. Schil de bieten, snijd in blokjes van 1 tot 2 cm. Snijd de uien (en het loof) in rondjes. Rasp de Gruyère AOP grof.
  3. Rol het deeg heel dun uit tot een cirkel, leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Kruid de zure room met peper en zout en spreid uit over het deeg. Garneer de taart met de bietenblokjes, de rondjes ui en de geraspte Gruyère AOP. Bak gedurende 15 minuten onderaan in een voorverwarmde oven op 220°C. Bestrooi de taart na het bakken met de mierikswortel en serveer doorwarm.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept