Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Gevulde aubergine met Tomme Vaudoise

  • 20 min. Bereidingtijd, 20 min. Kooktijd, 40 min. Totale tijd
  • Vegetarisch
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 3 aubergines, overlangs in 2
  • 2 el olijfolie
  • 2 Tomme Vaudoise, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 2 el basilicum, fijngehakt
  • zout, peper
  • Garnituur:
  • blaadjes basilicum

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk het vruchtvlees van de aubergines met olijfolie. Leg de aubergines op een bakplaat.
  2. Bak 15 tot 20 minuten tot het vruchtvlees loskomt van de schil. Verwijder met behulp van een theelepel het vruchtvlees van de schil. Bewaar de schil van 4 halve aubergines. Meng in een kom het vruchtvlees met zout, peper, de Tomme Vaudoise, het knoflook, de zongedroogde tomaten en het basilicum. Vul de 4 lege aubergineschillen met dit mengsel.
  3. Bak in de oven gedurende 5 minuten. Bestrooi met peper. Garneer met blaadjes basilicum.
  4. Tip : Controleer de gaarheid van de aubergine door af en toe met een vork in het vruchtvlees te prikken. De aubergines zijn gaar wanneer het vruchtvlees geen weerstand meer biedt.

Kaas in dit recept

Tomme Vaudoise

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.