Kaas in wijnaspic met notenvinaigrette

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 2 personen

Wijnaspic

  • 1,5 dl groente- of kippenbouillon
  • 1 bosuitje, met groen in fijne reepjes gesneden
  • 2-3 radijsjes, in dunne plakjes geschaafd
  • 1 raapje, 4 kleine hartjes uitgestoken
  • 3 blad gelatine, in koud water ingeweekt
  • 1 dl droge witte wijn
  • 100 g Tilsiter, in heel kleine blokjes gesneden
  • een beetje peper

Vinaigrette:

  • een beetje mosterd
  • 1 EL witte-wijnazijn
  • 2 TL balsamicoazijn
  • 2 EL walnotenolie
  • zout
  • bieslook voor de garnering

Voorbereiding

Wijnaspic

  1. 1. De bouillon voor de wijnaspic aan de kook laten komen. Bosuitjes, radijsjes en raapjeshartjes in een zeef doen en even in de bouillon laten meekoken. Goed laten afdruipen en opzij zetten.
  2. 2. De hete bouillon over de goed uitgeperste gelatine gieten en deze zo oplossen, daarover de witte wijn gieten en het geheel opzij zetten.
  3. 3. Tilsiter, bosuitjes, radijsjes en raapjeshartjes decoratief verdelen in diepe borden. Met peper bestrooien en net bedekken met aspic. In de koelkast licht laten stollen. Overige aspic toevoegen en afgedekt 2 uur koud zetten.
  4. 4. Kort vóór het serveren alle ingrediënten voor de vinaigrette mengen, op smaak brengen en druppelsgewijs langs de aspicrand verdelen. Garneren met bieslook.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept