Kip cacciatore met puree van polenta, gegratineerd met gruyère AOP Réserve

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 100 g Gruyère AOP Réserve
  • 4 kippenboutjes en 4 kipfilets
  • 1/2 kop bloem
  • 3 el olijfolie
  • 1 dikke rode paprika, gehakt
  • 1 ui, gehakt
  • 3 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 3/4 kop droge witte wijn
  • 840 ml tomatenblokjes met sap (in blik)
  • ¾ kop kippenbouillon
  • 3 el kappertjes
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 takje basilicum
  • Zout en peper

Polentapuree

  • 180 g polenta (snelkook)
  • Fleur de sel
  • 50 g Gruyère AOP Réserve
  • 8 cl room
  • 1 scheutje olijfolie
  • 100 g boter

Voorbereiding

  1. Kruid de kip met zout en peper. Wentel ze in bloem. Braad ze mooi aan in een pan met olie. Zet opzij.
  2. Voeg de paprika, ui en knoflook toe en laat 5 minuten bakken. Kruid. Voeg de wijn toe en laat 3 minuten sudderen. Doe de tomaten, bouillon, kappertjes en oregano erbij. Voeg de kip toe. Breng de saus aan de kook en laat op een zacht vuurtje sudderen totdat de kip gaar is.
  3. Doe de kip in een ovenschotel. Giet de saus op de kip.
  4. Bestrooi met de Gruyère AOP Réserve en gratineer 5 minuten in de oven.

Polentapuree

  1. Kook de polenta in water. Wanneer de polenta loskomt van de wanden van de kookpan, voeg je de boter en dan de room en olijfolie toe. Kruid met zout en peper.
  2. Serveer de kip op een bedje van polenta en garneer met basilicumblaadjes.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept