Koolraap, gevuld met Gruyère-aardappelen aan rodebietensaus

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
35 min.
Cook/bake time 35 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 koolraapjes, geschild en overdwars gehalveerd

Vulling

  • 400 g aardappelen, melige soort
  • 100 g pikante Gruyère AOP, geraspt
  • 2 eidooiers
  • 3 knoflookteentjes, in de schil gekookt, fijngedrukt
  • 1 klein bosje dille, gehakt
  • Zout, peper
  • 1 eigeel om te bestrijken

Saus

  • Boter
  • 50 g gepelde sjalotten, fijn gehakt
  • 50 g rode bieten, in blokjes gesneden
  • 1 dl krachtige rode wijn
  • 1 dl rode port
  • 30-50 g boter, koud, in blokjes gesneden
  • Zout, peper
  • Dilletakjes voor de garnering

Voorbereiding

  1. Koolraap zacht koken en iets uithollen. Uitgeholde resten opzij zetten.
  2. Voor de vulling aardappelen gaar stomen en laten uitdampen. Door de aardappelpers drukken, met de overige ingrediënten mengen, op smaak brengen en met de spuitzak in de koolraapjes vullen. Met eigeel bestrijken. In de tot 180 °C voorverwarmde oven ca. 10-15 minuten bakken.
  3. Voor de saus de sjalotten in de boter fruiten. Koolraapresten, rode bieten, wijn en port toevoegen. Laten inkoken tot 0,5 dl. In de mixbeker enkele minuten pureren en dan opnieuw verwarmen. Langzaam aan de koude boter erdoor zwenken en het geheel op smaak brengen.
  4. De koolraapjes op voorverwarmde borden schikken en met de rodebietensaus serveren. Garneren met dille.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept