Krokante pannenkoeken met Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
30 min.
Cook/bake time 30 min.

Ingrediënten

Voor 8 stuks

  • 250 g Gruyère AOP
  • 125 g boekweitmeel
  • 125 g bloem type 55
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 250 ml water, zout
  • 80 g boter
  • 250 g bacon in fijne sneetjes
  • 1/2 bosje platte peterselie

Voorbereiding

  1. Meng de twee soorten bloem, de eieren, de melk, het water en een beetje zout tot een glad beslag en laat 30 minuten rusten. Smelt 40 g boter en laat afkoelen. Haal de korst van de Gruyère AOP en snijd de kaas in dunne plakjes.
  2. Doe de gesmolten boter bij het beslag. Snijd de sneetjes bacon in tweeën en bak ze zonder vetstof in een grote pan totdat ze krokant zijn. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Maak de pan schoon en smelt een beetje van de resterende boter erin. Doe een achtste van het beslag in de pan, houd deze schuin om het beslag goed te verdelen en een dunne laag te vormen.
  3. Bak de pannenkoeken 2 à 3 minuten op een middelhoog vuur en draai ze om. Garneer onmiddellijk met sneetjes bacon en Gruyère. Zet een deksel op de pan en laat de kaas 2 à 3 minuten smelten. Vouw de randen van de pannenkoeken ongeveer 3 cm over de garnituur en houd zo nodig warm in een voorverwarmde oven op 50 graden. Was de peterselie, laat deze uitlekken en hak fijn. Bestrooi de pannenkoeken met de peterselie.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept