Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Lenterösti's van aardappel, wortel en Appenzeller®

  • Vegetarisch
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 sjalotten, in partjes
  • 1 + 1 el boter
  • 500 g aardappels, geschild, grof geraspt
  • 150 g wortels, geraspt
  • 100 g Appenzeller®, geraspt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 handje platte peterselie, fijngehakt
  • 2 tl olijfolie
  • zout, peper
  • Garnituur:
  • 1 el platte peterselie, fijngehakt

Voorbereiding

  1. Verwarm 1 el boter en fruit de sjalotten. Zet apart. Knijp in een kom de aardappels met de hand uit, om zoveel mogelijk water te verwijderen.
  2. Meng de aardappels, de wortels en de sjalotten. Voeg de Appenzeller®, het ei en de platte peterselie toe. Voeg peper (en indien nodig zout) toe. Zet apart.
  3. Verwarm de olie en de resterende boter in een bakpan. Plaats 2 eetlepels van het aardappelmengsel in het hete vet. Gaar op laag vuur gedurende 8 minuten, totdat de koek licht goudbruin kleurt. Keer de rösti en gaar verder totdat de andere kant ook goudbruin kleurt. Zet warm.
Aanbeveling

Serveer met een salade van notensla.

Voedingsinformatie

Hou de rösti's warm in een op 80 °C voorverwarmde oven.

Kaas in dit recept

Appenzeller®

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.